Δέσποινα Τσακίρη

15 Χρόνια Εμπειρίας

Ονομάζομαι Δέσποινα Τσακίρη και είμαι Ανεξάρτητη Μαία, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στην Περιγεννητική Περίοδο (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας). Έχω εξειδικευθεί και πιστοποιηθεί ως Birthlight Prenatal Yoga Instructor, και KGHypnobirthing Instructor, στο Kings College του Λονδίνου.

 

Διάλεξα να γίνω Μαία πολύ συνειδητά, επειδή πιστεύω στη δύναμη των γυναικών να φέρνουν τα παιδιά τους στον κόσμο όπως το έχουν ονειρευτεί. Υποστηρίζω ακράδαντα τις έννοιες της ενημέρωσης ( perinatal education), της συγκατάθεσης (informed consent), της ενσυναίσθησης (empathy) και της επαγγελματικής ακεραιότητας στον τοκετό (integrity): είναι απαραίτητα εργαλεία για να νιώθει η γυναίκα πως ορίζει το σώμα της και τη γέννα της, αποφεύγοντας κάθε τραυματική εμπειρία στην αίθουσα τοκετού και στην εγκατάσταση του θηλασμού.

 

Η περίοδος της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας, δεν χρειάζεται να είναι πηγές φόβου και αγωνίας. Με την συμβολή της κατάλληλης μαιευτικής ομάδας δίπλα σας, μπορεί να γίνουν πηγές ενδυνάμωσης, και αφετηρία για το πιο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής σας: τη μητρότητα!