Ομάδα Προετοιμασίας Γονέων

Ομάδα Προετοιμασίας Γονέων

Οι Ομάδες Προετοιμασίας Γονέων είναι ομάδες που πραγματεύονται την ενδυνάμωση του ζευγαριού, ώστε να πάρει συνειδητές αποφάσεις για τον τρόπο που θα γεννηθεί το παιδί τους. Η έννοια του informed consent  είναι πολύ σημαντική στη σύγχρονη Μαιευτική, διότι η ενημέρωση των γονέων, ο σχεδιασμός ενός πλάνου τοκετού (birth plan), και η συγκατάθεση τους σε όλες τις μαιευτικές διαδικασίες, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για την ενίσχυση και ανάληψη του γονεϊκού ρόλου με πεποίθηση και πυγμή.

Επιπλέον οι Ομάδες ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των μελλοντικών γονέων σε όλα τα πρακτικά ζητήματα που τους απασχολούν, με εύρος που ξεκινάει από το θηλασμό κι εκτείνεται ως τις δεξιότητες περιποίησης του νεογέννητου στο σπίτι. Αν λάβουμε υπ’όψιν και τα συναισθηματικά ζητήματα που πυροδοτούνται πολύ συχνά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας ( και βαραίνουν άντρες και γυναίκες ), θα κατανοήσουμε γιατί είναι απαραίτητο για τους γονείς να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια φάση ζωής με εκείνους.

Οι Ομάδες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη (19.30 στον Κορυδαλλό) & Σάββατο (17.30 στον Πύργο των Αθηνών)

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 6932737078 και στο despoinatsakiri@yahoo.com για εσάς και το σύντροφό σας, αλλά και για να μάθετε και για τα υπόλοιπα σεμινάριά μας!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.