Πρώτες Βοήθειες για νεογνά και βρέφη έως 1 έτους

Από τα πιο σημαντικά σεμινάρια προετοιμασίας γονέων, αν όχι το σημαντικότερο! Κι επειδή είναι σημαντικό να εστιάζουμε όχι μόνο στην αντιμετώπιση του επείγοντος, αλλά και στην πρόληψή του, το σεμινάριο αποτελείται από 2 μέρη:

 

Α) Προετοιμασία και ασφαλής σχεδιασμός βρεφικού δωματίου, με έμφαση στην αποφυγή των παραγόντων που συνδέονται στατιστικά με τα αυξημένα ποσοστά του ΣΑΒΘ (Συνδρόμου Αιφνιδίου Βρεφικού Θανάτου) και στην ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες για τον ασφαλή ύπνο των βρεφών. Όλες οι οδηγίες βασίζονται στα αναθεωρημένα πρωτόκολλα επίσημων διεθνών φορέων (American Academy of Pediatrics, Canadian Paediatric Society). Εισαγωγή στις οδηγίες για την ασφαλή διαμόρφωση των χώρων του σπιτιού (Childproof Home Design).

 

Β) Πρώτες Βοήθειες για νεογνά και βρέφη έως 1 έτους: πνιγμονή, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, δηλητηριάσεις, εγκαύματα, θερμοπληξία, ασφάλεια στην παραλία,  νήγματα εντόμων και ερπετών, τραυματισμός από πτώση, τραύματα, αλλεργικές αντιδράσεις (θεωρητικό μέρος + videos + workshop με πρακτική εξάσκηση πάνω σε προπλάσματα). Στο τέλος του σεμιναρίου αποστέλλονται μέσω e-mail όλα τα power-point με το εκπαιδευτικό υλικό που διδάχτηκε στο workshop. Οι γονείς μπορούν να έρθουν δωρεάν σε μελλοντικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, ώστε να «ξεσκονίσουν» τις πρακτικές τους δεξιότητες.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για νεογνά και βρέφη είναι σχεδιασμένο ώστε να απευθύνεται τόσο σε γονείς, όσο και σε επαγγελματίες ενασχολούμενους με παιδιά. Οι συμμετέχοντες προετοιμάζονται έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν μια πληθώρα περιστατικών είτε αυτά απειλούν είτε όχι, τη ζωή ενός βρέφους ή ενός παιδιού.

 

Απευθύνεται σε:

  • Νέους γονείς που θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για την αναγνώριση & την αντιμετώπιση καταστάσεων, επικίνδυνων για τη ζωή και τη σωματική υγεία των παιδιών τους.
  • Φροντιστές, οι οποίοι έχουν αναλάβει για κάποιες ώρες της ημέρας τη φύλαξη βρεφών / παιδιών έως 1 έτους, λόγω επιστροφής της μητέρας στην εργασία της (γιαγιάδες, παππούδες, προσωπικό φύλαξης παιδιών) – εκπαίδευση στην ασφαλή τεχνική paced bottle feeding για τη σίτιση με biberon.
  • Γονείς που κάνουν εισαγωγή στερεών τροφών στα παιδιά τους (συνήθως στην ηλικία των 6 μηνών όπως ορίζει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας).
  • Φοιτήτριες / φοιτητές & απόφοιτους Μαιευτικής και Βρεφονηπιοκομίας.
  • Οποιονδήποτε πολίτη που θέλει να γνωρίζει έγκυρα όλες τις τεχνικές αντιμετώπισης επείγοντος περιστατικού που αφορά σε παιδί ή βρέφος.

 

Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο / workshop, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής χρόνος πρακτικής εξάσκησης πάνω στα προπλάσματα. Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές για τα ζευγάρια!